COMANDĂ & PLATĂ

LIVRARE


Toate bijuteriile listate în secțiunea 'Magazin' sunt disponibile, astfel încât livrarea se face în ziua imediat următoare a confirmării plății.

Puteți selecta modalitatea de livrare în momentul finalizării comenzii, serviciile puse la dispoziție fiind curierat și Poșta Română.
GHID ÎNTREȚINERE


EVITAȚI PURTAREA BIJUTERIILOR DIN CUPRU | ALAMĂ DACĂ AVEȚI PREDISPOZIȚII LA ALERGII SAU IRITAȚII. În timp, cuprul, alama și chiar și argintul [cel cu un procent de Ag<99%] își vor schimba aspectul, în sensul că se vor închide ușor la culoare [gradul depinde și de condițiile de păstrare/purtare a bijuteriilor]
Deasemenea, bijuteriile din cupru/alamă pot produce colorarea pielii [în albastru verzui] în cazul contactului direct cu pielea, datorită acțiunii transpirației, grăsimilor [ în special în cazul inelelor].
Petele se îndepărtează prin spălare, nu constituie un motiv de îngrijorare din punctul de vedere al sănătății-sunt metale care provoacă foarte rar alergii.
Se vehiculează ideea că bijuteriile din cupru au puteri curative-nu există însă dovezi științifice clare în acest sens.
Patina aplicată, fiind un tratament de suprafață, se poate șterge în timp [mai ales în zonele care vin în contact prelungit cu pielea], sau își poate modifica culoarea. De regulă patina este protejată cu un lac incolor [zonele care nu vin în contact cu pielea] și ceară Renaissance, care îi vor mări rezistența, însă nu garantează păstrarea 100% a aspectului inițial.
Pentru refacerea patinei, utilizați datele de contact puse la dispoziție pe website-pentru a stabili dacă acest lucru este posibil, fără deteriorarea altor elemente din componența piesei de bijuterie în discuție. Instrucțiuni generale de "bună puratre" și păstrare a bijuteriilor din metal natur | oxidat | placat | emailat

*de evitat utilizarea parfumurilor, spray-urilor fixative, cosmeticelor, etc după ce v-ați accesorizat ținuta cu bijuterii
*încercați să vă despărțiți de bijuteriile preferate la sfârșitul zilei
*preveniți șocurile mecanice puternice-bijuteriile se pot deforma, deteriora, stratul de email [fiind un strat de sticlă topită] se poate crăpa sau ciobi
* după fiecare purtare, inelele se pot șterge pe interior cu o cârpă moale, ușor umedă, pentru îndepărtarea excesului de transpirație, praf sau alte depuneri de suprafață
* se șterg cu mare atenție, înainte de redepozitarea în cutiile | punguțele | săculeții destinați, bijuteriile trebuie să fie foarte bine uscate
* se păstrează de preferință separate, pentru evitarea deteriorării patinei, finisajului sau a stratului de placare din aur | argint | rodiu prin zgâriere
* se păstrează ferite de surse de căldură, umiditate, chimicale, cosmetice-exclus păstrarea în baie!
* se depozitează între purtări în punguțe de tip ziplock, săculeți din textil moale, sau cutiuțe căptușite.
* nu se vor purta la curățenia de primăvară [sau orice alt sezon :) ], la duș, la piscină, în timpul acitivitatilor sportive, în general nu se vor purta în timpul oricărei activități care implică apă, chimicale și căldură excesivă
* nu se curăță cu substanțe chimice sau abrazive, bicarbonat de sodiu [și în general, orice soluție de curățare pentru bijuteriile din argint și aur], acestea vor deteriora stratul de metal prețios Bijuteriile din cupru, alamă sau argint, fără patină aplicată, sau alte tratamente de suprafață, care și-au modificat aspectul în timp, se pot curăța foarte ușor și rapid cu soluție de curățat obiecte din metale neferoase, care se poate achiziționa din magazine cu materiale pentru construcții | amenajări locuințe.
MĂRIME INELE


Mărimile menționate în descrierea inelelor sunt preluate din tabelul prezentat în acest link : http://www.ringsizes.co ATENȚIE :

 • În cazul în care diametrul articulației degetului este mai mare decât diametrul bazei acestuia, mărimea degetului și implicit a inelului va fi media dintre aceste două diametre.
 • Degetele mâinii dominante sunt cu aproximativ jumătate de număr mai mare.
 • Mărimea inelului este corectă atunci când acesta se așează confortabil pe deget, însă opune o ușoară rezistență la introducere/scoatere.
 • Inelele late ar trebui să se simtă ușor mai lejer pe degete decât cele înguste. Se recomandă luarea în considerare a unei jumătăți de mărime în plus în cazul achiziționării unui inel lat, cu bază nereglabilă.
POLITICA DE RETUR


Dacă produsul achiziţionat online nu corespunde cerințelor dvs., îl puteți returna în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului, în ambalajul original în care a fost livrat, fără semne de purtare sau uzură. Nu fac obiectul returului, conform legislației în vigoare :

 • bijuterii realizate la comandă
 • carduri cadou
 • produse cu discount
 • achiziții care au depăsit termenul de 14 zile calendaristice
Pentru finalizarea returului, produsele trebuie însoțite de dovada achiziționării.
Cazuri în care există posibilitatea acordării unui retur parțial :
 1. produse care nu sunt returnate în condițiile în care au fost livrate, deteriorate sau cu componente lipsă, neimputabile vânzătorului
 2. produse returnate în afara perioadei de 14 zile calendaristice

Imediat ce produsul este returnat și inspectat, veți primi un mesaj de informare asupra recepționării returului, cât și dacă acesta este acceptat sau nu.
În cazul acceptării, suma plătită vă va fi returnată în contul bancar indicat de către dvs., în termen de 5 zile lucrătoare, însoțită de dovadă efectuării operațiunii de transfer.

Dacă aceasta nu apare în contul dvs. în perioada menționată, verificați contul bancar din nou, contactați banca-este posibilă să apară întârzieri la afișarea tranzacției în cont.
 • Nu se efectuează schimburi de produse-acestea fiind unicat, există doar câte un exemplar în stoc.
 • Expedierea produselor retur se face la adresa indicată în mesajul primit după stabilirea eligibilității pentru retur.
 • Taxele de expediere vor fi suportate de către dvs. și nu sunt returnabile.
Este indicat să luați în considerare expedierea utilizând un serviciu cu tracking number, vânzătorul neoferind garanții pentru recepționarea retururilor.