top of page

3R [Reuse | Recycle | Repurpose] - serie de bijuterii din deșeuri reciclate

În atelierul meu, cei 3R sunt foarte des 'accesați', de la improvizat ustensile pentru creat bijuterii din orice până la reciclat again & again metalele și alte materiale, sau chiar bijuteriile care consider că necesită un do-over.

Nu știu dacă știți, dar cam toate bijuteriile din metal cărora le dau născare [haha] prin tehnici clasice - sunt realizate în urma reintroducerii în circuit a  deșeurilor de cupru/alamă/bronz, care implică topire, [uneori și] turnare, laminare, decupare, formare, sudură, finisare, etc. - o să dedic o postare separată procesului. Nu știu când - poate chiar anul acesta?! - dar țineți aproape.

Seria 3R are și ea acest punct de pornire comun - deșeurile. Daaaar, în cazul ei, lucrurile au stat ușor diferit, în sensul că am selectat piese din cutia cu deșeuri [cimitirul aglomerat de speranțe deșarte și cenușa viitorilor phoenicși] și le-am alăturat în piese de bijuterie, fără să mai intervin asupra lor prin alte operații din seria celor enumerate mai sus, doar sudură, finisare și oxidare [minimul cum ar veni].


Deseuri alama

Un aspect foarte important pentru mine în crearea bijuteriilor este elementul surpriză - mi s-ar părea foarte, foarte limitativ și plictisitor să le schițez și apoi să le materializez fidel - iar seria aceasta a fost ca celebra cutie cu bomboane a lui Forrest, știam doar că voi face cercei, să spunem, dar nu am știut cum vor arăta decât după ce i-am finalizat.

I had a B L A S T, pe cuvânt.

Puteți vedea aici piesele seriei 3R, what's your favourite? Mine is...


Cercei alama


bottom of page